A cukorbetegségre figyelmeztettek a TIK-ben

Szegedi hírek | 2017. november 13. 16:15
nemzetközi diabétesz világnap, TIK, előadások, megelőzés, szűrés
Interaktív játékokkal, egészségügyi szűrésekkel, előadásokkal és ételkóstolókkal is várták azokat, akik hétfőn betértek a TIK-be. A nemzetközi diabétesz világnapon a betegség veszélyeire figyelmeztettek.

A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team közösen hívta fel a figyelmet a cukorbetegség jelenlétére és veszélyeire a nemzetközi diabétesz világnap alkalmából.

A diabétesz napi rendezvényen lelkes orvostanhallgatók és segítők információkkal, tanácsadással, receptötletekkel és különböző tájékoztató játékokkal várták a látogatókat. Felhívták a figyelmet a helyes táplálkozás fontosságára és a diabétesz veszélyeire.

A diákok prevenciós előadásokat látogathattak, szűréseken vehettek részt, egészséges ételeket kóstolhattak és figyelmeztetést hallgathattak a szénhidrát és kalóriaszámolgatás csapdáiról is.

A rendezvényen adománygyűjtést is szerveztek a Reménysugár Alapítvány támogatására, amely a daganatos gyógyulófélben lévő gyermekeknek segít élhetőbbé tenni a mindennapokat.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!