Munkaerőhiány van a kereskedelemben

Szegedi hírek | 2017. november 9. 19:57
kereskedelem, munkaerőhiány, eladók, szakmai fórum, Európai Kereskedelem Nap, vi2017-11, tv, szgy
Az ország legjobb boltosait, kereskedőit díjazták a 13. Európai Kereskedelem Napján. Ez alkalom egyben arra is, hogy fókuszba állítsa a kereskedelmet, a nemzetgazdaság kiemelkedően legnagyobb foglalkoztatóját. A szakmai fórumon szó esett az ágazat legégetőbb problémájáról, a munkaerő-hiányról is, amely a szereplők mindegyikét kivétel nélkül kedvezőtlenül érinti. (videóval)

A hazai kereskedelem forgalma idén elérheti a 10 ezer milliárd forintos álomhatárt, a 4-5 éve tartó felfelé ívelő tendenciát a közelgő karácsonyi forgalom tovább erősítheti. Ez köszönhető azoknak a boltvezetőknek, kereskedelmi dolgozóknak, akik Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet és a Magyar Kereskedelemért Nagydíjat vehettek át. 

Magyar Kereskedelemért Nagydíjra a bolthálózat vezetősége terjesztette fel a díjazottakat. Olyan szakemberek munkáját ismerték el, akik nap mint nap sokat tesznek a vásárlókért, mint amilyen Gógné Nagy Katalin is.

A kereskedelemből jelentős adó-és járulékbevétel érkezik az állam kasszájába. A munkaerő megbecsülése ezért is kulcskérdés. De további 30-40 ezer munkahely most is betöltetlen. Ebben a szektorban is az egyik legnagyobb probléma a munkaerőhiány. Ennek megoldását a diákok, kismamák, és nyugdíjasok bevonása mellett technológiai fejlesztésekben, valamint további béremelésekben látják.