Sokba kerül a temetésminimum

Szegedi hírek | 2017. november 9. 19:46
temetés, drágaság, temetkezési költségek, pénz, vi2017-11, tv, szgy
Sok családnak okoz gondot elhunyt rokonának temetkezési költsége. Szegeden egyre többen választják a hamvasztásos búcsúztatást, amelynek ára 200 ezer Ft-nál kezdődik. A koporsós temetések ennél is többe kerülnek. Az önkormányzat külön pénzkeretből, temetési segéllyel próbál segíteni azokon, akik nem tudják kifizetni ezeket az összegeket. (videóval)

Szeretteink méltó eltemetése több százezer forintos tételt jelent, amelyet egyrészt a temetkezési költségek, másrészt a temetői díjak adnak ki. Egy hamvasztásos búcsú ára 200-250’000 Ft között van jelenleg Szegeden, az ár függ a kiválasztott urna típusától, illetve attól is, hogy melyik temetőben kívánják elhelyezni a hamvakat.

Azoknak, akiknek gondot okoz a meglehetősen magas összegek kifizetése, a szegedi önkormányzat próbál segíteni. Évente összesen 10 millió Ft-ot különítenek el temetési segélyre, amire több mint 300 kérvény érkezik minden esztendőben.

Abban az esetben, ha valaki a 30’000 Ft-os segítséggel sem tudja kifizetni a temetés költségét, köztemetési eljárást kezdeményezhet az önkormányzatnál. Ennek ára 100-130’000 Ft között van, amit később részletekben kell megfizetnie a hozzátartozóknak.