Hamarosan érkeznek a szemétszámlák

Szegedi hírek | 2017. november 9. 19:34
hulladékszállítás, számla, Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., számlázás, vi2017-11, tv, szgy
Jövő héten érkezhetnek az elmaradt szemétszámlák. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. arról tájékoztatta a Szeged Televízió szerkesztőségét, hogy először a második negyedévi csekkeket postázzák a lakosság felé, majd egy hónappal később érkeznek a harmadik negyedévi számlák is. (videóval)

2017-ben már a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. küldi ki a szemétszállításról szóló számlákat Szegeden is. Az első negyedévi csekkeket csak július közepén kapta meg a lakosság, a második és harmadik negyedévi fizetnivalókról azonban eddig hiába várták az emberek a számlákat.

A szóvivő szerint egyelőre nem gondolkodtak azon, hogy az év végére összegyűlő számlák miatt részletfizetési lehetőséget kínáljanak a lakosságnak, de ha erre tömeges igény merül fel az ügyfélszolgálatokon, akkor ezt figyelembe veszik. Csizmadia Tamás arról, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási cég nem fizette ki a szegedi cégnek a szemétszállításért járó pénzeket, a következőképpen válaszolt.

Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. a Híradónk megkeresésére elmondta, hogy lejárt határidejű számlák valóban nincsenek, hiszen a központi cég nem engedi, hogy számlákat állítsanak ki. Így a szegedi társaság továbbra sem kapta meg a 2. és 3. negyedévben elvégzett munkájának ellenértékét.