A tiszai vízi turizmus fejlesztésére pályáznak

Szegedi hírek | 2017. november 9. 10:10
Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, Tisza, víziturizmus, Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., pályázat
A városi közgyűlés előtt utolsóként a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalta meg a várható napirendi pontokat csütörtökön délelőtt.

A vízi közlekedés, a víz felől érkező vendégek fogadási lehetőségeinek megteremtése céljából tervezett úszóműves kikötőállás épülhet többek között a Partfürdőn, amennyiben a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. elnyeri azt a 300 milliós pályázati támogatást, amelyből a beruházás megvalósulhat. Többek között ez is elhangzott a bizottsági ülésen.

Az úszómű 15 méteres bejáróhíddal csatlakozik a parthoz, a kikötőhöz kapcsolódóan 48 méter hosszú sólyapálya épül, és egy hernyótalpas lépcsőnjáró biztosítja az akadálymentes közlekedést. A horgászturizmus fejlesztését szolgálja a kikötő melletti 300 méter hosszú partszakaszon kialakításra kerülő horgász versenypálya.
Arról is döntöttek a bizottság tagjai, hogy közel 3 és fél millió forintot biztosít a város a Dobó utcai bölcsőde melletti parkoló burkolatának felújítására.

Garanciális burkolatjavítás kezdődött az Indóháztéren, ezért két hétre megváltozik az innen induló és ide érkező buszok menetrendje. Hasonló felújítás kezdődik rövidesen a Szécsi és a Csonka utca környékén, ezért itt is menetrendváltozásra kell számítani.  

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!