Fiataloknak mutatták meg: Mi a pálya?

Szegedi hírek | 2017. november 8. 17:01
újszegedi sportcsarnok, Mi a pálya?, Műszaki pályaválasztó fesztivál
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Műszaki pályaválasztó fesztivált rendeztek szerdán az újszegedi sportcsarnokban. Három turnusban több mint ezer iskolást vártak, akiknek élményszerűen igyekeztek bemutatni a műszaki pályák sokszínűségét.

A Magyar Elektronikai Egyesület az idén már második alkalommal szervezte meg a Mi a Pálya? Műszaki Pályaválasztó Fesztivált. Az országjáró rendezvény szeptember végén Budapestről indult és öt nagyváros érintésével Győrben ér véget november 22-én. Az idén az eseményre országosan több mint 10 ezer diákot várnak.

Szegeden szerdán többek között elektromos járgányokkal, LEGO robotokkal, okos vízmérővel, emelőkosaras szerelőautóval és még számos érdekességgel várták a fiatalokat, olyan technikai csodákkal, amelyekről eddig a diákok csak hallhattak vagy tanulhattak és most ők maguk is kipróbálhatták, működtethették azokat. Többet között éppen erről szól a Műszaki Pályaválasztási Fesztivál, amelynek célja, hogy a műszaki ágazati képzések iránt felkeltse a pályaválasztók érdeklődését.

A szegedi diákokat és tanáraikat Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte, majd a fesztivál főtámogatója, az NKM Áramhálózati Kft. nevében Tóth József ügyvezető igazgató beszélt arról, őt hogyan ejtette rabul az elektromosság, hogyan lett végül ügyvéd helyett elektromérnök.

Ezután egy izgalmas élő műsor keretében Szujó Zoltán közreműködésével mutatták be a műszaki szakterületek különféle ágazatait. Elsőként a szegedi mérnökhallgatók levegővel hajtott autójával ismerkedhettek meg a fiatalok.

Az egésznapos szakmamustrán a Szegedi Szakképzési Centrum mellett többek között bemutatkozott a Szegedi Vízművek Rt., a Pick Szeged és a Sole Mizo Zrt., a MÁV, a SZETÁV, az NKM Áramhálózati Kft., a MAVIR Zrt., a PC Trade System Kft., a ContiTech Rubber Industrial Kft., valamint az Event Audio Kft., de standot állított a szegedi egyetem és a Honvédelmi Minisztérium is.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!