Terítéken a közgyűlés elé kerülő fejlesztések

Szegedi hírek | 2017. november 8. 12:51
bizottság, bizottsági ülés, Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság, vi2017-11, szgy
A pénteki közgyűlést előkészítő szakbizottsági ülések sorában szerda reggel a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság vitatta meg a várható napirendeket. A fejlesztések előkészítésének egész sorát ismerhették meg a képviselők.

Két szervezetet minősített preferálttá egy előterjesztés, így A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány és A Rákbetegek Országos Szövetsége Szegedi Napforduló Szolgálat a továbbiakban kedvezményes bérleti díjat fizet az önkormányzati ingatlanok használatáért. Az önkormányzat által preferáltnak minősített szervezetek olyan, a köz számára hasznos tevékenységet folytatnak, melyek miatt kedvezményekben részesülnek, így a bérelt ingatlanuk után 100 Ft/m2 /hó+ÁFA-t fizetnek. 

A pénteki közgyűlés elé kerülnek azok a folyamatban lévő pályázatok, melyek fontos beruházásokat készítenek elő. Ezekről már tárgyalt a jogi bizottság is hétfőn, és szinte valamennyi szakbizottság véleményezi majd azt a 17 határozati javaslatot, mely többek között a Partfürdő fejlesztéséről, a Belvárosi Mozi felújításáról, a Kemes utcai és a Klebelsberg Telepi óvodák és a Gyík utcai bölcsőde komplex felújításáról rendelkeznek. Az előterjesztésben tájékoztatást olvashatunk az Etelka sori új fedett sportuszoda tervezéséről is. Eszerint Az épület nettó alapterülete körülbelül 13000 m2 lesz, a lelátó befogadó képessége pedig 1169 főre tehető. Döntöttek a bölcsődei férőhelyek számáról is a bizottság tagjai. Ennek lényege, hogy a tavalyi évhez hasonlóan Szegeden továbbra is összesen 982 kicsi számára van hely a bölcsődékben. 

A fotó illusztráció