A megújult sportuszodában már állítják a sátrat

Szegedi hírek | 2017. november 7. 17:56
sportuszoda, sátor, felújítás, Szabó Mihály
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Megkezdődött az újszegedi sportuszoda nagymedencéjénél az új sátor felállítása. Napokon belül a tanmedence is sorra kerül. A kivitelező szerint a felújítás a módosított ütemterv szerint halad, a létesítmény a tervek szerint november 20-án kinyithat.

Nem csúszik tovább a sportuszoda felújítása, minden a módosított terv szerint halad – közölte a műszaki ellenőrzést végző cég, a Csomiber Kft. vezetője a Szeged TV-vel. Honti György elmondta, a munkálatokkal november 14-ére készülnek el, ekkor ér véget a műszaki átadás is.

Mint ismert, azért csúszott egy hónapot a felújítás, mert előre nem látható műszaki problémákat kellett a kivitelezőknek megoldani. Miután a sportigazgatóság átveszi a létesítményt, még egy hétbe telik az üzembe helyezés, illetve a vízvizsgálat, így legkésőbb november 20-án kinyithatják a megújult uszoda kapuit a sportolók és a szegediek előtt.

Ma délelőtt, ottjártunkkor már kiterítették az új sátrat és hamarosan, még ma este elkezdik felállítani. Szélesebb és magasabb lesz, mint a régi. A korábbihoz hasonlóan légbefúvással emelik fel és tartják magasban a ponyvát. A vendégek biztonsága érdekében két, folyamatosan működő ventilátor mellett három úgy nevezett vészüzemit is beszereltek.

Egy esetleges áramszünetre is gondoltak, két aggregátor is készenlétben áll. Az új kétrétegű sátor nemcsak nagyobb lesz a korábbinál, de energiatakarékosabb is, a dupla anyagú ponyva ugyanis jobban tartja a hőt.

A közel 300 milliós – TAO-s támogatásból és önkormányzati forrásból finanszírozott – rekonstrukció során a medencék összes közművét felújították, megújultak a medencék körüli burkolatok és lábmosók, zuhanyzók. Acélszerkezettel korszerűsítették az épületbe vezető, korábban ponyvával burkolt folyosót. Átalakították a légtechnikát és a vészszellőztetést, valamint újak lesznek a startkövek és a kandeláberek is.

– Az új sátornak és a megújult gépészetnek köszönhetően 10 százalékos energiamegtakarítást remélünk évente – mondta el Szabó Mihály, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója.

Megtudtuk, hogy pénteken a nagymedencében már elindul a vízforgatás és a vegyszeres pH-beállítás, majd az önkormányzati sportigazgatóság bevizsgáltatja a vízminőséget, ami körülbelül egy hetet vesz igénybe. Az üzembe helyezés után legkésőbb november 20-án, hétfőn reggel megnyithat a nagyközönség előtt is az uszoda.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!