A hősi halottakra emlékeztek

Szegedi hírek | 2017. november 1. 17:49
emlékezés, koszrúzás, világháborús emlékmű, Belvárosi Temető, vi2017-11, szgy
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A Szegedi Bajtársi Klub Mindenszentek alkalmából megemlékezést tartott az I. és II. világháborús emlékműveknél a Belvárosi Temetőben szerdán délután. Az önkormányzat nevében Joób Márton képviselő és Kerek Attila főtanácsos helyeztek el koszorúkat a katonai sírhelyeknél.

Csepi László nyugállományú őrnagy, a Szegedi Bajtársi Klub elnöke megemlékező beszédében hangsúlyozta, összesen 27 helyen áll Szegeden valamilyen világháborús emlékmű, melyek mindegyikénél emlékezhetünk arra több ezer fiatal életre, melyek a háború borzalmai miatt nem folytatódhattak. Áldozatukra kötelesek vagyunk emlékezni nem csak Mindenszentek alkalmából. Csepi László emlékeztetett arra, hogy a harcban elesett nagyapák és ükapák kezét soha nem érinthettük, de ezen a napon egy kicsit közelebb kerülünk hozzájuk. 

Először az első világháborús emlékműnél helyezték el különböző katonai és civil szervezetek helyezték el az emlékezés koszorúit. Az önkormányzat nevében Joób Márton képviselő és bizottsági elnök, valamint Kerek Attila főtanácsos koszorúztak. Ezt követően a megemlékezők átvonultak a második világháborús emlékműhöz, ahol a magyar mellett német, román, orosz, cseh, szlovák, délszláv bosnyák, lengyel, olasz és francia hősi halottak emléke előtt is tisztelegtek. Itt a koszorúzással ért véget a megemlékezés.