Novemberben költözhetnek a felújított rendelőbe

Szegedi hírek | 2017. október 25. 15:31
Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság, Korondi utcai rendelő, tűzi, ajándékcsomag
November utolsó hétvégéjén visszaköltözhetnek a Korondi utcai épületbe a felújítás előtt ott rendelő orvosok. Többek között erről döntött a városi közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága Bizottsága szerdai ülésén.

Mint ismert, Szeged önkormányzata a Terület- Településfejlesztési Operatív Program keretében a Korondi utca 5. szám alatti rendelő felújítására 217 millió forintos támogatást nyert. A munkálatok idén év elején kezdődtek, és november végén ismét birtokba vehetik az orvosi vállalkozások a felújított épületet. Az ünnepélyes megnyitó várhatóan egy családi nap keretében néhány nappal később lesz.

Idén is kapnak karácsonyi ajándékcsomagot a szociálisan rászorulók. Ezúttal kétezer ember részesülhet az adományban, akiket civil és karitatív szervezetek ajánlásával választanak ki. A csomagok egyenként 5500 forint értéküek lesznek, így a város összesen 11 millió forintot fordít erre a célra.

Elhangzott a bizottsági ülésen az is, hogy várhatóan november 20-án fejeződik be a Sportuszoda felújítása, így szükség lesz a Partfürdő üzemeltetésének meghosszabbítására. Erről már megegyeztek az üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel, így a búvárúszók még legalább két hétig edzhetnek a Partfürdő medencéjében.
Az idén ugyanannyian pályáztak tűzifatámogatásra, mint amekkora keret rendelkezésre állt, így 400 háztartás kapott tűzifát. Mivel 6 pályázó közben elköltözött a városból, maradt egy kisebb mennyiség, melyre újra pályázhatnak a rászorulók. A pályázat benyújtási határideje november 15-e.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!