Hirdetés

Elkezdődött a Cédrus lakópark építése

Szegedi hírek | 2017. október 13. 00:03
Cédrus Liget lakópark, építés, Lekeny Márk, lakópark, vi2017-10
Most már biztos: megépül a sokakban kétségeket keltő Cédrus Liget lakópark. A nyáron tartott lakossági fórumon azt hangoztatták a móravárosiak, hogy nem való az ottani környezetbe egy fantasztikus filmbe illő épület, emellett a növekvő forgalomtól és a sok parkoló autótól is tartottak. (videóval)

Már nem sok látszik az egykori Kábelgyár épületéből, a maradék bontásán  dolgoznak a munkagépek. A zúzott anyag nem vész kárba, újrahasznosítják. A mintegy 15 ezer köbméternyi betonból és téglából álló törmelék a hamarosan épülő lakópark alapját képzi majd.

Lekeny Márk, a Cédrus Liget Lakópark Kft. ügyvezetője elmondta, mivel a közgyűlés szeptember 22-én elfogadta a rendezési tervet, ez a döntés november 10-én lép hatályba. Így elkezdődhet az építkezés. Az előkészítő munkálatokat már elvégezték, megtörtént a terület lőszermentesítése, a régészek most dolgoznak a területen. Amikor ők befejezik, indulhat a mélygarázs építésének földmunkái.

A hat hektárt elfoglaló Cédrus Liget megépítését korábban feltételekhez kötötték. A júliusban tartott lakossági fórumon elhangzott: ha őszig sikerül a lakások  egyharmadát előre értékesíteni, már októberben indulhat az építkezés. Eddig a lakások majdnem 30 %-át vásárolták meg előre. 

A beköltözésre persze még várni kell, mert az építkezés 2 évig is eltart. Az első lakók 2019 második felében foglalhatják el lakásaikat. A szomszédos, volt lovarda épületét meghagyják, és átalakítás után hasznosítják.