Menetrendváltozásról és kötélhidakról döntöttek

Szegedi hírek | 2017. október 12. 15:01
közlekedés, játszótér, menetrend, mindenszentek, Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
A szokásoknak megfelelően sűrített és kiegészítő járatokkal segítik a temetőbe igyekvőket a szegedi tömegközlekedést üzemeltető cégek Mindenszentekkor. Többek között erről is döntött a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtök reggeli ülésén.

A temetői járatok érintik a lakótelepeket, a jelentősebb átszállási pontokat, így a Belvárosi temető Szeged túlnyomó részéről átszállás nélkül vagy egy átszállással megközelíthető lesz. Félóránként indulnak majd buszok Tarján Víztorony térről a belváros, illetve Rókus irányába. A Szegedi Közlekedési Kft. által üzemeltetett 3-as és 3F-es villamos pedig hosszabbított üzemidőben közlekednek, amelynek költségeire többlettámogatást nem igényelnek az önkormányzattól.

Változás az is, hogy november 4-étől módosul a 77A jelzésű buszjárat menetrendje. A Kálvária sugárút és a Móravárosi kereszteződésének közelében megnyílt bútoráruháznál meglévő, de jelenleg nem használt buszmegállónál szabadnapokon meg fog állni az említett járat. A Mömaxnál beiktatott plusz megálló nem fogja befolyásolni a menetidőt.

Játszótér-felújításokról is szó esett a bizottsági ülésen. Lengőgerenda helyett a biztonságosabb kötélhidat telepítik három felújítás előtt álló köztérre. A  Koszorú, a Gyöngyvirág és a Régiposta utcai játszóterekre a gyártó javaslatára helyezik ki a kötélhidakat, melyek nem csak biztonságosabbak a lengőgerendáknál, de strapabíróbbak is.  

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!