400 család kap tűzifát az önkormányzattól

Szegedi hírek | 2017. október 11. 12:46
tűzifa, rászorulók, segítség, Joób Márton, Szécsényi Ferencné, vi2017-10-11
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A szegedi önkormányzat már négy év óta segíti a rászorulókat télen tűzifával. Az erre fordíthat keret évről évre emelkedik, idén már 17,2 millió forint állt rendelkezésre erre a célra. A fára pályázni kell, a nyerteseknek most kezdték el kiszállítani a tüzelőt.

Négy évvel ezelőtt 9 millió forintot fordított az önkormányzat tűzifa vásárlásra, idén ez az összeg már több mint 17 millió forint volt – mondta Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke. Ebben az évben 436 család pályázott a támogatásra és ebből négyszázan meg is kapták az igényelt tüzelőt. Számukra nagy segítséget jelent ez – tette hozzá Joób Márton.

Szécsényi Ferencné önkormányzati képviselő kiemelte, a pályázatok elbírálásakor a fő szempont az volt, hogy a pályázó részesül-e már valamilyen szociális támogatásban, mert amennyiben igen, akkor biztosan rászorul erre a segítségre is. A képviselő hozzátette, az ő körzetében 70 család kap fát. Ez a szám évről évre emelkedik, mivel több az erre fordítható pénz, de több a rászoruló is. 

Minden család 1 erdei köbméter fát kap, a kalodában vegyesen találhatók meg különféle keményfák. A keményfa azért jobb tüzelésre, mert jobban tartja a meleget és nem ég el olyan könnyen. Szerdán 28 rászorulónak szállították ki a megítélt fát, az egyik helyszín Tápén volt. Gyarmati Éva elmondta az elmúlt négy évben minden alkalommal pályáztak és nyertek is. Ez a fa, körülbelül 1,5 hónapig elegendő nekik és szükség is van rá, mivel három gyereket nevelnek. Hozzátette, idén egy új kazánt állítottak be és így még hatékonyabban tudják majd a házat fűteni.