Szabadtéri fitneszpark épült a Balatoni utcában

Szegedi hírek | 2017. október 10. 23:15
Szénási Róbert, Szabó Sándor, játszótér, fitnesz, fitneszpark, fitnesz eszközök, vi2017-10
2017-ben a város a játszóterek felújítására és újak építésére 40 millió forintot fordít. Többek között öt helyszínen szabadtéri fitneszparkot alakítanak ki. Az egyik a Balatoni utcában épült, és már használhatják is a környék lakói.

A város számos területén zajlanak fejlesztések. Ezek nagyobb része uniós forrás segítségével valósul meg. Azonban vannak olyan területek, ahol az önkormányzat saját forrásait igénybe véve végez el beruházásokat. – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő kedden délelőtt, a Balatoni utcában felállított új fitnesszparknál. Ilyen terület az utak és járdák felújítása, amelyre ebben az évben az önkormányzat 1 milliárd forintot fordít. Emellett fontos a játszóterek és utcabútorok fejlesztése és felújítása is, erre ebben az évben 40 millió áll rendelkezésre a költségvetésben. Az összegből 28 helyszínen végeznek el munkálatokat, van ahol felújítást, van ahol pedig új eszközöket telepítenek. – mondta Szabó Sándor, aki azt is hozzátette öt helyszínen épül új fitneszpark, ebből kettő, a Makkosházi és a Balatoni utcai már kész van, Tápén, a Nyitra utcában, és a Gulácsi parkban pedig hamarosan elkészülnek a beruházások.

Szénási Róbert, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a Balatoni utcai játszótér melletti terület nagyon alkalmas volt egy szabadtéri finteszpark kialakítására, mivel a közelben ott az iskola, a játszótér és a focipálya, így szinte egy sportkomplexum alakult ki a területen. A képviselő kiemelte, arra törekszik, hogy választókerületében minél több helyszínen újuljanak meg a játszóterek, és ahol szükséges épüljön új. A Murányi utcában például felújítják a játszóteret, illetve emellett itt is megépül egy szabadtéri fitneszpark. A beruházás részeként több helyen új utcabútorok kerülnek majd kihelyezésre. A Fodorkert városrész másik játszóterén pedig egy ivókutat állítanak majd fel – mondta el Szénási Róbert.