Épül a Móra-múzeum régészeti látványtára

Szegedi hírek | 2017. október 10. 20:26
Móra Ferenc Múzeum, régészeti látványtár
Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtárának kialakításán. Már elkészültek a bútorok, amelyeket el is helyeztek a leendő látványtár termében. A múzeum régészeire vár most a nagy feladat, hogy berendezzék, életre keltsék a vitrineket.

Tavasztól lesz láthatóA Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtára a tervek szerint 2018 tavaszától lesz látogatható.

Jól halad a Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtárának kialakítása. A terem padlózata, ablakai, festése már korábban elkészült, megérkeztek az asztalok, székek és az infopult, a látványtár bútorait pedig a közelmúltban helyezték el a szakemberek a kiállítótérben.

A különleges vitrinek egyelőre üresen állnak, de a múzeum régészei hamarosan elkezdik a tárlókba helyezendő régészeti tárgyak kiválogatását, a gyűjteményi anyag elhelyezését.

A régészeti látványtár létrehozása a Kubinyi Ágoston Program keretében valósul meg, amelynek első ütemére az Emberi Erőforrások Minisztériuma 13 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Móra Ferenc Múzeum számára. A második ütemre 14 millió 600 ezer forint támogatást nyert el az EMMI-től a közgyűjtemény, amelyhez Szeged önkormányzata 4 millió forintos önrészt biztosít.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!