Ötödik alkalommal lesz Tök jó nap a füvészkertben

Szegedi hírek | 2017. október 10. 12:02
újszegedi füvészkert, Tök jó nap
Idén már ötödik alkalommal invitálják a családokat egy Tök jó napra az újszegedi füvészkertbe, amelyen természetesen az ősz egyik népszerű finomsága, a tökfélék családja lesz a főszereplő.

Családi napon mutatják be október 15-én, vasárnap 10-től 17 óráig az egyik legkedveltebb téli csemegét, a tököt az újszegedi füvészkertben. Az Őszi Kulturális Fesztiválhoz kapcsolódó program során a látogató érdeklődők nemcsak tökfigurát faraghatnak, de rengeteg érdekességet is megtudhatnak erről a kedvelt zöldségféléről.

Lesz tökfaragás, így akik kedvet éreznek hozzá, a helyszínen kifaraghatják Halloween töklámpásukat, vagy akár tökös mécseseket, ablakdíszeket is készíthetnek. A látogatók a tökkiállításon megismerhetik a tökök meghökkentő sokféleségét: a hatalmas méretű Halloween tököket, a karcsú lopótök fajtákat és a számtalan szín, minta és formagazdagságban növő apró dísztököket. Megtudhatják, hogy a sütésen kívül mi mindenre használható a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése és hogy nemcsak kedvelt ínyenség, de nagyon egészséges is a tökmag. Ehhez kapcsolódóan a tökfélékről, azok termesztésével kapcsolatos tapasztalatairól Papp László dísztök termesztő fog beszámolni délelőtt 11 órától.

A gasztronómia iránt érdeklődők tökös ételeket, kemencében sült tököt és egyéb növényi ínyencségeket kóstolhatnak.

Egész nap kézműves termékek vásárával és kézműves foglalkozásokkal várják a családokat.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!