Káosz és Rend egy tárlaton a Reök-palotában

Szegedi hírek | 2017. október 8. 20:29
Reök-palota, Káosz és Rend, kiállítás, Baán László, Aknay János
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Egy különleges installáció segítségével 620 kortárs, magyar művet mutat be a Reök-palota két emeletén megnyílt kiállítás. A Káosz és Rend címet viselő tárlatra a megnyitó napján alig lehetett bejutni a nagy érdeklődés miatt.

Összesen 620, méretre azonos digitális másolatból áll a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének felhívására született kiállítás. A tárlatot Baán László, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója nyitotta meg szombat délután a Reök-palota zsúfolásig megtelt aulájában. A megnyitón harminc alkotó vehett át díjat az egyesület elnökétől, Aknay Jánostól.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete 2017-ben immár ötödik alkalommal rendez „szalon jellegű” tematikus kiállítást tagjai számára. A káosz és a rend egy olyan fogalompár, amely akár a (művészi) alkotó folyamat leírására is szolgálhat. Amikor a művész alkot/teremt a káoszból rendet/kompozíciót hoz létre.

A kiállításra több mint hatszáz alkotó jelentkezett. Az eredeti művek helyett azonos méretű, digitális printekkel találkozhatnak a látogatók. A Káosz és Rend kiállítás esetében az installálás módja maga is értelmezi a témát: a művek sokaságában rendet, rendszert hoz létre egy körbejárható téri struktúra segítségével.

A Káosz és Rend című két emeletet elfoglaló kiállítást november 19-ig lehet megtekinteni.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!