Hirdetés

Közösségi szolgálat 50 órában

Szegedi hírek | 2017. október 8. 19:11
közösségi szolgálat, középiskola, diákok, munka, vi2017-10, tv, szgy
Vadaspark, Füvészkert, könyvtár – csak néhány azon fogadóintézmények közül, amelyeket szívesen választanak közösségi szolgálatra a középiskolások. Szegeden több mint 50 helyen végezhetik az érettségihez szükséges önkénteskedést. (videóval)

Heti 10-12 órát töltenek a Somogyi Könyvtárban a középiskolások, hétköznapokon a tanítás után és hétvégén is bejárnak. Ők kíváncsiságból választották a könyvtárat.

Bár tanév alatt kevesebben, a nyári szünetben 100 diák is önkénteskedni szokott a bibliotékában. Sokféle munka közül lehet itt válogatni. A polcrendezés mellett például az olvasótermi rendezvényeken is besegíthetnek. A tanulók tömbösítve is teljesíthetik a közösségi szolgálatot, azaz egyetlen nyár alatt ledolgozhatják az 50 órát, melyet akár több helyen is végezhetnek.

A nyári szünidőben a Fő Fasori Óvodába is fogadnak diákokat közösségi munkára. A közös együttműködés mindkét félnek, a fogadó intézménynek és a diáknak is előnyös. Közösségi szolgálatot 2013 óta kötelező végezniük a középiskolásoknak. Csak 50 óra teljesítése után tehetik le az érettségit. Bár eleinte kétkedve fogadták a közösségi szolgálatot, mára megkedvelték.