Aranyanyu elismerést kaphat egy szegedi orvosnő

Rövid hírek | 2017. szeptember 27. 22:36
Aranyanyu, elismerés, díj, Maráz Anikó, Richter Aranyanyu Díj, tv, 2017-09
Aranyanyu lehet dr. Maráz Anikó, aki a szegedi Onkológiai Klinikán látja el betegeit. A szakember orvosnő kategóriában került a döntőbe. 2015-ben egy szegedi nőgyógyász, Katona Renáta kapta a díjat, melynek célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelése.

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a hölgyeket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát. Az alapítók valamint a zsűri tagjai a nagyközönségtől beérkezett jelölések alapján választották ki a 16 döntőst. A szegedi onkológus betegei szerint őszinte, emberséges és segítőkész. Különös figyelmet fordít arra, hogy a betegeivel egy nyelvet beszéljen. Maráz Anikó szerint ez nagyban befolyásolja a gyógyítás eredményességet. A mosoly szerinte legalább annyit segít, mint a gyógyszerek. Elmondása szerint sokszor esik abba a hibába, hogy hazaviszi a munkát, de kamaszkorú gyermekeire is sok figyelmet szentel.

Az aranyanyu közönségszavazás szeptember 25-én vagyis hétfőn elindult és november 5-ig tart. A nagyközönség 16 döntős közül egy valakit segíthet hozzá ahhoz, hogy átvegye a nők elismerésének jelképévé vált díjat.