13 utcában folytatódik az útfelújítás

Szegedi hírek | 2017. szeptember 25. 13:02
útfelújítás, Solymos László, út, vi2017-09
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Az önkormányzat ebben az évben közel 1 milliárd forintot fordít Szeged útjainak, járdáinak felújítására. Az első ütemben 10 utca rekonstrukciója készült el, a második ütem hétfőn kezdődik és 13 utcát érint a város szinte minden pontján.

Solymos László alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján elmondta az 1 milliárd forintot 3 ütemben használja fel a város. Az első ütemben 10 utca a felújítását végezték el, az a munka nagy része befejeződött, csak néhány helyen dolgoznak még. A felújítások második üteme hétfőn indul, a munkálatokat – amelynek értéke közel 265 millió forint – közbeszerzési eljárás keretében a Colas Zrt. nyerte el. Az elkövetkező időszakban a Temető, a Gáspár Zoltán, a Sárosi, a Szatymazi, a Festő, a Bérkert, a Rákóczi, a Szivárvány, a Dettre János, a Szécsi és a Csonka utcákban, valamint a Felső Tisza-parton dolgozik majd a cég. Ezekkel a munkálatokkal még ebben az évben végezni kell. Az útfelújítások második üteméből egy munkát jövőre végeznek majd el, a Francia utca Kossuth Lajos sugárút és Hétvezér utca közötti szakaszát a gázvezeték rekonstrukció befejezése után, jövő tavasszal újítják fel.

Solymos László kiemelte, még az idén a felújítások harmadik ütemének közbeszerzési eljárását megindítják, amely további 5 utcát érint majd, de ezek a munkák már csak jövő tavasszal kezdődnek el. Az első két ütem munkálataira 650 millió forintot költött már az önkormányzat, a megmaradt pénzt pedig a harmadik ütem során használják majd fel.

Az autósoknak parkolási korlátozásokra kell felkészülni több olyan útszakaszon, ahol majd dolgoznak, például a Felső Tisza-parton, ahol teljes szélességében megújul majd az aszfaltburkolat. – tette hozzá az alpolgármester.