Egy életen át tartó tanulás

Rövid hírek | 2017. szeptember 24. 23:46
tanulás, nyugdíjasok, oktatás, Senior center, vi2017-09, tv, szgy
A Harmadik Korosztály Egyetemén, azaz az Idősek Akadémiáján is megkezdődött a tanév. A Senior Center 7 éve tart kulturális-tudományos előadásokat. A több mint fél éven át tartó programsorozaton olyan témákat járnak körbe, amelyekkel felvilágosítják, értéket adnak át az idősebb korosztálynak.

Az értelmiség, mint társadalmi csoport komoly válságban van, mert a klasszikus  szerepek nem működnek, ezekre nincs is igény – hangzott el az Idősek Akadémiája nyitóelőadásán. Katona Péter szociológus szerint az értelmiség ma már nem szívesen áll bele kritikusabb helyzetekbe. Ebben pedig az időseknek is nagy a felelősségük, hiszen ők a legaktívabb választópolgárok.

Erre is alkalmasak az Idősek Akadémiájának előadásai, amelyeket mindig nagy érdeklődés kísér, mert ez a korosztály a zenétől a tudományos előadásokig mindent meghallgat. A szeptembertől jövő év áprilisáig tartandó előadássorozat ezúttal is sok érdekes, aktuális témát tartogat. A Senior Center következő előadása jövő szerdán lesz, akkor Lukács János rendőrtábornok látogat az idősekhez.