Szállítják az eredményeket a gyorskorcsolyázók

Szegedi hírek | 2017. szeptember 21. 20:01
gyorskorcsolya, Tornádó Team Szeged, Universiade, vi2017-09, tv
A Tornádó Team Szeged gyorsasági görkocsolyázói egyik nemzetközi tornáról mentek a másikra. Tajvanon az Universiadén sikerült pontot szerezniük Kéri Ferenc tanítványainak, majd Kínában folytatták a versenyzést. A felnőtt világbajnokságon is sikerült bekerülni a legjobbak közé.

A szegediek először Tajvanon szerepeltek az Universiadén. Ezen az olimpia szerű versenyen a felnőttek között kellett helytállni, ami nem is sikerült rosszul. A magyar és egyben szegedi váltó 3000 méteren ötödik lett. Emellett nagy élmény volt nem olimpiai sportágban szereplőként egy ilyen viadalon részt venni.    

Kopilovic Eleonóra elmondta 300 méteren 12. lett és ezt jó eredménynek tartja, mivel nagyon erős volt a mezőny.

Az Univerisadét követően nem volt pihenő. A szegediek egyből mentek a szomszédba, Kínába, ahol világbajnokságon szerepeltek. Itt már minden nemzet a legjobbjaival állt rajthoz, így a legerősebb mezőny gyűlhetett össze. Az eredmény két hetedik és két nyolcadik hely Gardi Dominikától, ami sokat jelentett neki. „Tavaly volt egy hatodik helyem ugyan, de az után volt egy nagyobb szakadék, és 12. volt utána a legjobb, és most tényleg megmutathattam, hogy az nem egy kicsúszott eredmény volt, hanem tényleg ott vagyok az élmezőnyben, és szerintem már csak egy nagyon kicsi választ el attól, hogy még előrébb tudjak lépni.” - mondta a sportoló.

Bár nem olimpiai sportág a gyorsasági görkorcsolya, de az, hogy bekerült az Universiade programjába egy újabb lépés afelé, hogy a 2020-as tokiói öt karikás játékokon már ott legyen a sportágak között. 

A versenyszezonnak ezzel a távol keleti túrával vége. A téli időszakban jégen gyakorolnak majd a szegedi görkorisok, így készülve a 2018-as szezon megmérettetéseire.

A fotó illusztráció