Elkezdi a menetelését a Pick a BL-ben

Szegedi hírek | 2017. szeptember 15. 12:55
MOL-Pick Szeged, Bajnokok Ligája, Nantes, kézilabda, férfi kézilabda, vi2017-09, tv
Vasárnap elkezdődik a Bajnokok Ligája a MOL-Pick Szegednek. A Tisza parti alakulat Franciaországba utazik, ahol a Nantes otthonában lépnek pályára. Az együttesnek szünet volt a magyar bajnokságban, így Juan Carlos Pastor egész héten erre a mérkőzésre készítette csapatát.

Az új szezon első Bajnokok Ligája mérkőzésére készülnek a MOL-Pick Szeged játékosai. A gárda a legrangosabb európai kupasorozatban most játszik először a Nantes-tal. Az EHF kupában a 2013-2014-es kiírásban találkozott egymással a két együttes, akkor a csoportkörben idegenben 31-23-ra kikapott a Szeged, itthon 28-27 a Picknek. Azóta alaposan kicserélődött mindkét keret.

A vezető edző, Juan Carlos Pastor elmondta, bnagyon várja már a csapat, hogy elkezdődjön a Bajnokok Ligája. Egy erős ellenfél ellen kezd a Szeged, a francia csapatnak nagyon dinamikus játékosai vannak.  Nagyon jó ritmusban kell játszani az egész meccsen, oda kell figyelni a védekezésre és akkor jól sikerülhet a francia kirándulás. - mondta Pastor.

A Nantes tavaly második lett a francia bajnokságban a Paris Saint Germain mögött. Idén már nyert egy kupát, épp a PSG-t megverve elhódította a francia szuperkupát. Bodó Richárdék ellenfele szerdán játszotta idei első bajnoki mérkőzését, a Szeged viszont a héten rápihenhetett a BL nyitányra. 

A MOL-Pick a BL-ben 15. szezonját kezdi a hétvégén. Az eddigi 14 meccséből kilenc alkalommal nyerte meg a nyitómérkőzését. Balogh Zsolték vasárnap 19 óra 30 perctől javíthatják még tovább ezt a statisztikát.