Szüreti felvonulás után nyitott kaput a Bortér

Szegedi hírek | 2017. szeptember 13. 20:22
Bortér, Solymos László, Németh István, Dóm tér, fesztivál
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Impozáns szüreti karnevállal, 114 borásszal, 35 kézművessel, gasztronómiai különlegességekkel és rengeteg zenei programmal vette kezdetét szerdán este a hetedik Bortér.

A szüreti felvonulás este fél 7-kor indult, és a színes forgatag előkészítette az ünnepélyes megnyitót. A régi szüreti mulatásokat megidéző karnevál a Széchenyi tér, Klauzál tér, Dugonics tér, Árpád tér, Apáthy utca, Dóm tér vonalon vonult.  A résztvevők között ott volt a Borbarát Hölgyek Európai Társasága, Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa, Európai Borlovagrend Szegedi Legátusa, Szent Vince Borlovagrend, Tiszavirág Táncegyüttes, Borica-Bálint Sándor Táncegyüttes, Délikert Napsugár Táncegyüttes, Délikert Möndörgő Táncegyüttes, Pakulár Táncegyüttes, Szeged Táncegyüttes, Nosztalgia Népitánc Együttes, Kender Zenekar, Nyenyere Egylet, Falvi Betyárok Lovas és Sport Egyesület-lovasok, kocsik, lőcsös kocsi, Petrovics Mihály lovasszekér és póni fogat.

Amikor a menet este 7 órakor a Dóm térre ért, Solymos László alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy Szeged és környéke nem bortermelő vidék, de mivel két nagysikerű bormustrának is házigazdája a város, igazi borszakértőkké váltak az itt élők.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója pedig felsorolta a sikeres fesztiválok feltételeit. A jó borok nem hiányozhatnak, hiszen 114 borászat hozta el a legkiválóbb nedűit. A kellemes ételek is dukálnak a borok mellé, hiszen igazi gasztronómiai találkozó is a Bortér. A jó zenéről 40 fellépő előadó és együttes gondoskodik. Az egyetlen kérdés tehát az időjárás, de az előrejelzések szerint most úgy tűnik, ezzel sem lesz baj. Németh István azzal zárta mondandóját, hogy reméli, vasárnap éjfélkor, amikor zárul a fesztivál, mindenki úgy érzi, hogy jövőre újra ki kell látogatnia a Bortérre, erre a vidám nyárbúcsúztató fesztiválra.    

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!