Együtt ünnepelnek az Állatok Világnapján 

Szegedi hírek | 2017. szeptember 13. 00:01
állatvédők, cicamentők, állatok világnapja, vi2017-09, szgy
Második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér.

Az állatbarátok, állatvédők, állatmentők egyik legfontosabb ünnepe minden évben az Állatok Világnapja. Világszerte, így Magyarországon is 1991 óta minden év október 4-én tartják meg, ez egyben az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. Az állatszerető emberek jelentős napjává vált, amely azt hirdeti: az állatoknak is joguk van a tiszteletre, legyenek házi kedvencek, haszon- vagy vadon élő állatok.

Ahogy tavaly, az idén is családi és szakmai programokkal, sok játékkal készülünk a közös ünnepre! Az Állatok Világnapjához kapcsolódva most szeptember 30-án, 10 és 15 óra között várják a családokat, állatbarátokat az Árpád térre.

Újra lesz állatbemutató, állatsimogató, sétakocsikázás, a gyerekeket játékos Állatútleveles Tudáspróba és sok-sok ajándék várja, a felnőtt gazdikat pedig szaktanácsadásra hívják. A verőfényes szegedi napsütésben tavaly mintegy kétszáz érdeklődőt vonzott az állatvédő civil szervezetek összefogásával létrejött világnapi ünnep.