Korszerűsítik a Radnóti Gimnázium épületét is

Szegedi hírek | 2017. szeptember 12. 20:06
Szegedi Tankerület, pályázatok, B. Nagy László, Radnóti Gimnázium
Szegeden és a környékbeli településeken működő köznevelési és oktatási intézményekben 2,12 milliárd forint összértékben indulnak fejlesztések. A Radnóti Miklós Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése 780 millió forintos támogatást nyert el.

B. Nagy László országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztos kedden sajtótájékoztatón jelentette be Szegeden, a kormány költségvetési forrásból és uniós pályázatokból jelentős összegeket fordít az oktatási intézmények korszerűsítésére.

Hozzátette: jelenleg is országszerte ötven településen zajlik olyan beruházás, amely nem zavarja az oktatási munkát.

Szegeden, Domaszéken, Ruzsán és Üllésen 14 intézményben 737 millió forintból kezdődik el a mindennapos testneveléshez szükséges beruházás, a tornatermek, tornaszobák korszerűsítése.

Két iskolában felújítják a könyvtárat, számos intézményben átalakítják a termeket, a folyosókat és a tanári szobákat, bútorokat cserélnek, javítják a természettudományos és a nyelvoktatás feltételeit, továbbá energetikai korszerűsítés is kezdődik négy helyen – közölte a képviselő.

A Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése 780 millió forintos támogatást nyert el. Ebből szigetelik a műemlék épületet, nyílászárókat és kazánt cserélnek – mondta B. Nagy László.

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában csaknem 600 millió forintos beruházás indul. Felújítják a többi között az osztálytermeket és a szaktantermeket, új természettudományos labort hoznak létre, a tetőtérben pedig négy logopédiai és fejlesztőszobát alakítanak ki. A beruházás része a sportcsarnok rekonstrukciója is – közölte a politikus.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!