Tíz előadással indul a szabadegyetem

Szegedi hírek | 2017. szeptember 12. 09:38
SZTE, szabadegyetem, TIK
Neves tudósok mutatják be a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával dolgozó kutatócsoportok munkáját és eredményeit a Szabadegyetem – Szeged XX. szemeszterében, amely holnap, szerdán indul.

Szeptember 13-án indul a Szabadegyetem – Szeged XX. szemesztere. A december 6-án záruló előadás-sorozatban az MTA-SZTE kutatócsoportjai közül tíz mutatkozik be.
Mi teszi az agyunkat emberivé? Mi a szerepe a sztereokémiának a gyógyszerek hatásvizsgálatában? Milyen terápiás döntéseket „sugallnak” a biomarkerek? Ezekre a kérdésekre akadémikusok válaszolnak az SZTE szabadegyetemén.
A szegedi egyetem 12 kara közül az Általános Orvostudományi Kar három, a Bölcsészettudományi Kar kettő, a Gyógyszerésztudományi Kar egy, míg a Természettudományi és Informatikai Kar négy előadóval képviselteti magát a programban. Az 5 éves SZTE Konfuciusz Intézetet ünnepelve a magyar-kínai kapcsolatok történetéről a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, míg Kína gazdasági átalakulásáról a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója ad képet.
A népszerű ismeretterjesztő programra szerdánként 18 órától a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termébe várják az érdeklődőket.

Fotó: u-szeged.hu

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!