Családok vetélkedtek egymással a Ligetben

Szegedi hírek | 2017. szeptember 10. 15:12
Szegedi Sport és Fürdők Kft., családi sportnap, sport, Játékok kertyje, vi2017-09, szgy
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében az egész családot megmozgató rendezvényen mutathatták meg tudásukat kicsik és nagyok vasárnap délelőtt az újszegedi Játékok kertjében. Az időjárás nem is lehetett volna kedvezőbb a résztvevők számára.

Délelőtt 9 órától lehetett regisztrálni a játékos vetélkedőre. A cél az volt, hogy a családok együtt mozogjanak ezen a szép őszi napon. Ahogy Joób Márton, a városi közgyűlés sportbizottságának elnöke megnyitó beszédében fogalmazott: fontos, hogy a gyerekek ne a számítógép előtt üljenek, vagy az okostelefonjukon játszanak szabadidejükben, hanem sportoljanak, mert ez lelkileg és testileg is jót tesz nekik. 

A bizottsági elnök emlékeztetett arra is, hogy rövidesen elkezdődik az újszegedi Erzsébet-liget rekonstrukciója, melynek keretében bővül a sportolásra alkalmas területek száma ezen a területen. Mint ismeretes, a Játékok kertjét is magába foglaló liget a ”Zöld város kialakítása” nevű uniós projekt keretében teljesen megújul, így többek között korszerű futópálya is a sportolni vágyók rendelkezésére áll majd a beruházás végeztével.     

A részvétel ingyenes volt, mindenki kapott egy pólót, aki regisztrált, és elkezdte a 14 feladat teljesítését. Volt futás, kosárra dobás, célba ugrás, kapura dobás, ugrókötél-hajtás, hullahopp-karikázás, de belekóstolhattak a kicsik és szüleik a tollaslabdázásba, ugróiskolába, a spinningbe, az asztaliteniszbe, de játszhattak turult, elefánthajtást is, sőt kerékpározásra és síelésre is volt módjuk. 

Aki a 14 próba közül legalább 13-ban kipróbálta magát, az részt vehetett a délutáni sorsoláson, amikor értékes díjakban részesülhettek a szerencsések. Ez volt az a vetélkedő, ahol mindenki nyert, hiszen, aki nem kapott ajándékot, jól érezhette magát, sportolhatott, friss levegőt szívhatott a Játékok kertjében ezen a szép, napos vasárnapon.