Megszenvedett a két pontért a Szeged

Szegedi hírek | 2017. szeptember 8. 13:06
MOL-Pick Szeged, Tatabánya, bajnokság, kézilabda, tv, vi2017-09
Megnyerte idei első rangadóját a MOL-Pick Szeged. Az újszegedi Sportcsarnokban 28-25-re győzte le Juan Carlos Pastor együttese a Tatabánya gárdáját. A hazaiak megszenvedtek a két pontért, a Vladan Matic vezette vendég alakulat végig veszélyesen játszott, és megszorongatta a szegedieket.

Rögtön egy Sierra védéssel indult a találkozó. A túloldalon Balogh Zsolt hagyta ki a hetest, de a kipattanóból megszerezte a vezetést a Szegednek. Az első játékrészben a Tatabánya masszív, kemény védekezésén nehezen találták rést a hazaik, többször is csak hetesből sikerült betalálnia a MOL-Picknek. A szünetben 13-13-as döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A második 30 percben négy góllal is elhúztak a Tisza partiak, ráadásul a vendégeknél Bozovic piros lapot is kapott. Növelni viszont nem sikerült az előnyt, sőt 21-20-nál egy gólra felzárkózott a Tatabánya. A vezetést viszont nem tudták átvenni, és egy küzdelmes mérkőzésen 28-25-re nyert a MOL-Pick Szeged.

A mérkőzés végén Vladan Matic, a Tatabánya edzője elmondta a Szeged ellen sokkal pontosabban kell játszaniuk, ráadásul a végére el is fogyott a csapat. A hazai csapat rutinosan játszott, ennek köszönhető a győzelme.

Juan Carlos Pastor, a hazaiak edzője először a Tatabányának gratulált, mivel nagyon megnehezítették a dolgukat. A mérkőzés pozitívuma csak a megszerzett két pont. A csapatnak sokkal többet kell dolgozniuk, ha nyerni akarnak Nantesban.

A bajnokságban most másfél hét szünet következik Juan Carlos Pastor együttesének, hiszen jövő héten már az első Bajnokok Ligája mérkőzésükre készülnek. A Pick a francia Nantes ellen kezdi nemzetközi szereplését, idegenben.