Kiváló a Partfürdő és a Sziksósfürdő vize

Szegedi hírek | 2017. szeptember 8. 05:40
víz, partfürdő, sziksósfürdő, vízminőség, vi2017-09, tv
Kiválónak ítélte a szegedi Partfürdő és a dorozsmai Sziksósfürdő vízminőségét az Európai Bizottság. A minősítés alapján még több külföldi vendég érkezhet. Az idei nyár igen jól sikerült, hiszen mindkét fürdőhelyen nagymértékben növekedett a vendégek száma, a kempingezők is sokkal többen voltak, mint tavaly. (videóval)

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség és az Európai Bizottság közös éves jelentése szerint „kiváló” minősítésű fürdőhely lett a szegedi Partfürdő, és a Kiskundorozsmai Sziksósfürdő is. Ez azt jelenti, hogy a két helyen a fürdővíz jórészt mentes az emberi egészségre és a környezetre ártalmas szennyezőanyagoktól. Az elemzést az európai uniós vizsgálati szabályok alapján készítették el a víz minőségéről. 

Tanács Gábor, a Szegedi Partfürdő munkatársa elmondta a vendégek folyamatosan érdeklődnek a víz minősége iránt, így ez a minősítés több vendéget hozhat a létesítménynek.

Most is van néhány átutazó kempingező a Partfürdőn. Nyáron a legtöbben Nyugat-Európából jönnek, és sokan utaznak tovább a Balkánra, vagy onnan visszafelé haladva pihennek meg Szegeden. Mint Tanács Gábor elmondta, az idei szezon igen jó eredményeket hozott, mert a Szegedi Partfürdőn mintegy 30 %-al nőtt a vendégek száma a tavalyihoz képest, és ilyen arányban emelkedett a vendégéjszakák mennyisége is. Kedvezően alakult a kiskundorozsmai Sziksósfürdő nyara is.  

Szabó Mihály, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgató kiemelte nagyon jó szezont zárt a Sziksósfürdő. Ez elsősorban annak az 50 milliós fejlesztésnek köszönhető, amit az év elején hajtottak végre. Ennek és a jó időnek köszönhetően közel 50 százalékkal több vendég látogatott ki a strandra.  

Mint Szabó Mihály elmondta, Sziksósfürdőn is a nyugat-európai vendégek voltak többségben, és szegedi családok is kiköltöztek a kempingbe egy-egy hosszú hétvégére.