Harmadszor is a szegedi smasszerek nyertek

Rövid hírek | 2017. szeptember 7. 16:50
verseny, szakmai verseny, büntetés-végrehajtás, vi2017-09, tv, szgy
Szeged nyerte a büntetés-végrehajtás hivatás mestere országos szakmai vetélkedőt. A szegediek már harmadik alkalommal diadalmaskodtak, 28 büntetés-végrehajtási intézet közül bizonyultak a legjobbaknak. (videóval)

A Szegedi Fegyház és Börtön hatfős aranyérmes csapata számolt be az országos szakmai versenyen elért sikeréről. Számos területen kellett rátermettségüket bizonyítaniuk, volt amikor egy szökni készülő fogvatartottat kellett bírósági tárgyalásra kísérniük. A szituációs gyakorlat során a kísért személy jelezte, hogy mosdóba szeretne menni.

A csapat a kétévente megrendezett versenyen idén először találkozott olyan feladattal, ahol az empatikus készségeiket vizsgálták. Egy zárkában két női elítélt közül az egyik öngyilkosságra készült, őt kellett megnyugtatni, zárt ajtón keresztül. 

A verseny győztesei oklevelet, érmet és kitűzőt kaptak, ajándéktárgyakat és némi pénzjutalmat is. Sokkal fontosabb azonban ennél, hogy a parancsnok szerint közülük kerülhetnek majd ki a jövőben a szegedi intézmény vezető beosztású munkatársai.