Megőrizte pozícióját az egyetem a világrangsorban

Szegedi hírek | 2017. szeptember 6. 15:30
SZTE, rangsor, Times Higher Education
Nyilvánosságra hozta 2017/2018-as világrangsorát a Times Higher Education. A brit szakfolyóirat listáján – a tavalyi évhez hasonlóan – a Szegedi Tudományegyetem a 601-800. helyen szerepel. Ezzel az eredménnyel a hazai egyetemek viszonylatában, holtversenyben a második legjobb.

A világ több mint ezer felsőoktatási intézményét rangsorolta idén a Times Higher Education. A 2017-es listára 7 magyarországi intézmény került fel, közülük holtversenyben a második legjobb helyezést a Szegedi Tudományegyetem érte el.

Az SZTE a 601-800. helyen szerepel a listán. Az értékelésben a Szegedi Tudományegyetem legerősebb mutatója a nemzetköziség, mely magába foglalja a külföldi oktatók és hallgatók számát, valamint a nemzetközi együttműködésben készült publikációkat.

A rangsor összeállításánál 13 mutatót vettek figyelembe 5 csoportba osztva: a tanulási környezet, a kutatás minősége, az idézettség, az iparból származó jövedelem, és a nemzetköziség. Az első három szempont 30-30 százalékos, az ipari bevétel 2,5, a nemzetköziség pedig 7,5 százalékos súllyal számít be a teljes pontszámba.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!