Hirdets

Helyreállt a forgalmi rend a Hősök kapujánál

Szegedi hírek | 2017. szeptember 1. 15:00
Hősök kapuja, csőtörés, Szegedi Vízmű Zrt., hibajavítás
Pénteken délre elkészült a Szegedi Vízmű Zrt. a hibajavítással a Hősök kapujánál, valamint a helyreállítás is megtörtént, így a forgalmi rend már helyre is állt a rendkívül forgalmas kereszteződésben.

A társaság tegnap, augusztus 31-én reggel kezdte el az ivóvízvezeték javítási munkálatokat egy nagyátmérőjű vezeték sérülése miatt. A hiba kijavítása halaszthatatlan volt.

A Szegedi Vízmű szakemberei a lehető legrövidebb idő alatt, szeptember 1-jén délre már végeztek is a munkával, hogy minél kisebb fennakadást okozzanak az arra közlekedők számára.

Az utóbbi hetekben sajnos, a hosszan tartó szárazság és meleg, valamint az ennek következtében fellépő nagymértékű talajvízszint süllyedés miatt jelentősen megnövekedett a szegedi ivóvízhálózaton a meghibásodások, törések száma. 2017-ben máris több a bejelentett, vagy észlelt meghibásodások száma, mint 2016-ban az egész év során.

A Vízmű szakemberei több szempont figyelembe vételével döntenek a javítási sorrendről: a vízfolyás nagysága, a környezetben okozható károk mértéke, közlekedés érintettsége.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!