Bűnmegelőzési Centrum a SZIN-en

Rövid hírek | 2017. augusztus 26. 12:29
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, SZIN, Szegedi Ifjúsági Napok, bűnmegelőzés, vi2017-08
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya is jelen volt az újszegedi partfürdőn tartott fesztiválon.

A bűnmegelőzésre szakosodott rendőrök a 2017. augusztus 23-tól 27-ig tartott szegedi fesztiválon is gondoskodnak a fiatalok felelősségteljes és gondtalan szórakozásának biztosításáról.

A szakemberek a helyszínen kialakított információs ponton a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által rendelkezésre bocsátott Mobil Bűnmegelőzési Centrummal - vagyis egy minden prevenciós kellékkel ellátott mikrobusszal jelennek meg. Tekintettel az ország minden tájáról, valamint külföldről is ideérkező fiatal résztvevőre, többnyelvű szórólapokkal hívják fel a figyelmet vagyontárgyaik megőrzésére és az áldozattá válás elkerülésére. A rendőrség standján munkatársainktól mindenki tájékoztatást kaphat személy- és vagyonbiztonságot érintő kérdésben.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a fesztiválozók figyelmét:

•    Pénzt csak annyit vigyenek magukkal, amennyire várhatóan szükségük lesz, és bátran, de okosan használják bankkártyájukat.

•    Fesztiválra csak a legfontosabb eszközöket és értékeket vigyék magukkal. Kérdezzék meg hogy a helyszínen található-e értékmegőrző, ha igen, akkor használják azt, mivel a sátorban hagyott tárgyak nincsenek biztonságban.