Jogpontokkal ismerkedhettek a szegediek

Rövid hírek | 2017. augusztus 24. 10:50
jogpont, tanácsadás, jog, vi2017-08, tv, szgy
A jogszerű foglalkoztatásról kérdezik leggyakrabban az úgynevezett Jogpontok munkatársait. Ezzel a szolgáltatással a szegediek is megismerkedhettek a hétvégén.

Az Árpád téren több mint 70-en keresték fel a Jogpontok kihelyezett standját a hétvégén. A 2016-ban azzal a céllal indult a kezdeményezés, hogy minél többen megismerjék ezt a segítségnyújtási formát. 

A Jogpontok egy ingyenesen igénybe vehető jogi szolgáltatás, ahová bárki szakképzett ügyvédekhez fordulhat segítségért. Akár az irodákban, akár ilyen  kihelyezett ügyfélfogadási napon is meg lehet keresni őket. A Jogpontok munkatárasait több témában kereshetik fel az érdeklődők. A munkajog, a cégjog, az adójog és a társadalombiztosítási jog területén adnak tanácsokat. Az egyik legkeresettebb téma éppen ez utóbbi.

Minden ügyet anonim  módon kezelnek, azaz még a személyes adatainkat  sem kell megadnunk. A Jogpontok tanácsadói csupán irányt mutatnak, információkat adnak, hogy a további ügyintézéssel hová kell fordulni. Szegeden két helyen van ilyen iroda, a Deák Ferenc utcában és a Szent István téren.