Fokozottan ellenőrzik a vezetőket a SZIN alatt a rendőrök

Rövid hírek | 2017. augusztus 23. 20:17
SZIN, szegedi ifjúsági napok, ellenőrzés, rendrőség, gépkocsivezető, sofőr, szonda, itasság, vi2017-08
A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében ellenőrzik a járművezetőket a Szegeden tartott fesztivál ideje alatt. Az egyenruhások a SZIN környékén 2017. augusztus 23-tól 27-ig úgynevezett "finn módszerrel" ellenőriznek.

Ennek lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a sofőrrel szemben. Amennyiben a járművezető nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek. 

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan követkeményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Nemcsak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet! A kulturált szórakozás mellett fontos, hogy mindenki épségben hazaérjen.