Szeged szobrászai bevették a Dugonics teret

Szegedi hírek | 2017. augusztus 11. 20:45
SzegedArt, szoborkiállítás, Dugonics tér, Németh István, Tandi Lajos
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Szegedi szobrászok alkotásainak szabadtéri kiállításával folytatódik a SzegedArt idei rendezvénysorozata. A pénteken délután megnyílt tárlat immár az ötödik a sorban az idei nyári fesztiválon.

– A SzegedArt rendezvénysorozatot kísérleti jellegel tavaly azzal a céllal hívtuk életre, hogy a városunkba látogatók ne csak színházi vagy zenei produkciókban gyönyörködhessenek vagy a város egyedülálló építészeti értékeit csodálhassák meg, hanem a köztereken sétálva megismerhessék Szeged méltán híres képzőművészetét is. Kivittük az alkotásokat az utcára, hogy a város közterein minél többen belesétáljanak egy-egy művészeti alkotásba, koncertbe – mondta el Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzá tette: a kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy azt időben és térben is kibővítették. Az idén már július 1-től augusztus 20-ig találkozhatnak az érdeklődők Szeged terein, utcáin, parkjaiban és teraszain képzőművészeti alkotásokkal és zenei programokkal.

A szabadtéri kiállítást megnyitó Tandi Lajos, a SzegedArt kurátora elmondta, a Dugonics téri tárlat Szeged szobrászatának történetét eleveníti meg 1930-tól napjainkig. A kiállított szobrok Szeged kalapácsos krónikásának, Tápai Antalnak alkotásaitól egészen a frissen végzett képzőművész szakos diákok munkájáig térképezi fel a szegedi szobrászat múltját és jelenét.

A Mester staféta című tárlatot augusztus 20-ig láthatják a szegediek és a város vendégei. A szabadtéri tárlaton kiállító alkotók: Tápai Antal, Kass János, Fritz Mihály, Tóth Sándor, Bánvölgyi László, Sejben Lajos, Szilasi Lajos, Darázs József, Kalmár Márton, Balogh Sándor, Popovics Lőrinc, Csemnitzky Zoltán, Szemerey-Kiss Balázs, Fűz Veronika, Barta András, Albert Ildikó, Zádori Violetta és Dani Tamás.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!