Popovics Lőrinc kiállítása a Wágner-udvarban

Szegedi hírek | 2017. augusztus 10. 20:22
SzegedArt, Wágner-udvar, Popovics Lőrinc, Németh István
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A SzegedArt nyári rendezvénysorozatának negyedik kiállítása nyílt meg csütörtökön este a belvárosi Wágner-udvarban. Ezúttal Popovics Lőrinc szegedi szobrász alkotásait csodálhatta meg a közönség.

Voltak olyanok, akik a kiállítás kedvéért tértek be a helyszínre, és azt tapasztalhatták, hogy néhány hét alatt megújult a patinás épület udvara. A felújítási munkálatokat az IKV Zrt, munkatársai végezték, de több civil szervezet mellett a Szegedért Alapítvány is a támogatók között volt.

A tavalyi előadások, koncertek és kiállítások sikere után idén még hosszabb ideig, még több szegedi lakost és turistát szórakoztat a SzegedArt – mondta Németh István a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón.

Méltatta azokat a szervezeteket, cégeket, magánszemélyeket, akik áldozatos munkával illetve anyagai támogatással járult hozzá, hogy néhány hét alatt ujjá varázsolják a Wágner-udvart. Szeged egyik legszebb épületének belső kertje kiváló háttérként szolgál Popovics Lőrinc csiszolt kőszobrainak. Popovics az egyik legsikeresebb szegedi szobrász, akinek régi vágya teljesült azzal, hogy ebben a bensőséges térben állíthatta ki alkotásait. Aki tehát a napokban betér a Klauzál térről nyíló épület udvarára, nemcsak egy rendezett belső teret, de gondolatébresztő alkotásokat is láthat.  

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!