Harminc új bérlakást osztott ki az az IKV

Szegedi hírek | 2017. augusztus 10. 12:43
IKV Zrt., bérlakások, pályázat, Kardos Kálmán, Székely sor 21.
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Idén májusban írta ki az IKV Zrt. annak a harminc felújított Székely sori lakásnak a pályázatát, melynek eredményhirdetését csütörtökön délelőtt tartották. Idén összesen 200 lakás bérbeadását tervezi az önkormányzati ingatlankezelő cég.

A most átadott 30 lakással együtt az idén már 111 lakást adott bérbe az IKV. A pályázati feltételek némileg megváltoztak az utóbbi időben annak érdekében, hogy a szociális szempontok jobban érvényesüljenek a kiválasztás során. Olyanoknak szánják a Székely sor 21. szám alatt található lakásokat, akiknek nagy segítség, hogy mostantól nem kell albérleti díjat fizetniük.

Kardos Kálmán az IKV Zrt. vezérigazgatója elmondta, a pályázatok kétharmada érvényes volt, ezért a következő pályázati körben azoknak, akik most nem nyertek, érdemes újra indulni. A pályázati csomag ráadásul az utóbbi időben már ingyenes és még augusztusban újabb 50 lakásra hirdetnek meg újabb pályázatot.

A 30 lakásra 99-en pályáztak, és év végére 200-ra nő az átadott bérlakások száma. A most kiosztott harminc újszegedi lakásban teljes körű felújítást végeztek, így például kicserélték a villanyvezetékeket és új dugaljak, valamint kapcsolók kerültek a falakra. A felújítás összköltsége meghaladta a 70 millió forintot.  

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!