Ismét világsztárok lépnek fel a jazz napokon

Szegedi hírek | 2017. augusztus 9. 18:58
Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság, House of Jazz Kft., támogatás, jazz napok
A városi közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága szerda délutáni ülésén arról döntött, hogy 10 millió forinttal támogatja a hagyományos novemberi jazzfesztivált. Az ülés végén a sajtószabadságról vitatkoztak a testület tagjai.

A bizottság döntése értelmében az önkormányzat pénzügyi támogatást nyújt a House of Jazz Kft. Részére, a 2014-18 évi jazz napok rendezvényeire. Cél, hogy a világ élvonalába tartozó, illetve a legjobb hazai művészek lépjenek fel a nagy hagyományokkal bíró fesztiválon. Az idei évre 10 millió forint támogatást ad az önkormányzat ahhoz, hogy a fesztiválon november 10–11-én nívós előadók lépjenek fel.

A meghívott előadókról, együttesekről a House of Jazz Kft. és a közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága közösen dönt. Az idén a következő programot javasolták a szervezők: Harold Mabern (USA-D), Cyrus Chestnut (USA) Binker and Moses new-jazz (GB), Rákfogó együttes (H), Bacsó Kristóf Triád (H), Hajdú Klára együttese (Szeged-Budapest). Az előterjesztést egyhangúlag elfogadta a bizottság.

A hivatalos napirendi pontok után az egyéb témák megvitatása kezdődött, melyek között kiemelt szerepet játszott a Délmagyarország nevű helyi napilap tulajdonának várható eladása Andy Vajna, kormányközeli üzletembernek. A bizottság baloldali tagjai kifejtették, hogy komoly probléma az, ha minden megyei napilap kormánypárti üzletemberek kezébe kerül, Haág Zalán viszont a kereszténydemokrata frakció képviselőjeként azon a véleményen volt, hogy ez egy üzleti tranzakció, ami nem veszélyezteti a sajtószabadságot.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!