Helyreáll a rend a LED-es körforgalomban

Szegedi hírek | 2017. augusztus 9. 18:46
javítás, jótállási kötelezettség, körforgalom, Kossuth Lajos sugárút, Vásárhelyi Pál utca
Befejezik a jótállási kötelezettség keretében végzett javítási munkálatokat. Pénteken hajnalban megszűnik az ideiglenes forgalomelterelés, a jelzőlámpákat visszakapcsolják, és újra több sávon járható lesz a Kossuth Lajos sugárút – Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalom.

Jótállás keretében javítottakA javítás jótállási kötelezettség keretében valósult meg, azaz a városnak nem kellett a javításért fizetnie. A javítást követően további 5 évvel meghosszabbodik a burkolatba épített LED-es prizmákra vonatkozó jótállási időszak.

Augusztus 11-től megszűnik a forgalomterelés a Kossuth Lajos sugárút – Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban a kivitelező, A-Sz-E konzorcium jótállási kötelezettség keretében teljesen kicserélte a burkolatba épített világító LED-es prizmákat, az azokat összekötő vezetékeket és új védőcsőhálózatot fektetet le.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósult, 29 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része volt. Kivitelezési munkáit az A Sz E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben.

A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával.

2011 végére megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!