Locsolással próbálják meg hűteni az utakat

Szegedi hírek | 2017. augusztus 5. 16:01
hőség, út, hűtés, locsolás, Szegedi Környezetgazdálkodási NKft., vi2017-08, tv, szgy
Több száz kilométernyi útszakaszt frissítenek fel vízzel a tikkasztó hőségben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft munkatársai. Az utak és a város felfrissítése és hűtése mellett elengedhetetlen a zöldövezet öntözése is. (videóval)

A héten éjszakánként is rendszeresen dolgoznak a  Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. Folyamatosan hűtik az utakat, öntözik a növényeket. Igyekeznek megőrizni Szeged zöld város jellegét a kánikulában is. A társaságnak 5 járműve van, melyek összesen 19 köbméter vizet tudnak egy fordulónál kilocsolni. 

Most éjjel-nappal dolgoznak, hiszen az utak hűtésén túl az elsődleges prioritás a növények életben tartása. Ilyen hőségben ugyanis az 1-2 éve ültetett fiatal fasorokat, cserjesorokat, valamint évelőket több hektárnyi és több ezer folyóméternyi területen napközben és éjjel is locsolni kell.

Ilyen tikkasztó kánikulában az emberek előszeretettel hűtik magukat a párakapuk alatt és akár a szökőkutak vizében is. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. igazgatója elmondta, hogy a szegediek által kedvelt, Árpád téri szökőkúton jelenleg garanciális javítás folyik, már május óta folyamatos tárgyalásban állnak a kivitelezővel, de még nem sikerült a cégnek megjavítani a kedvelt pancsolóhelyet.