Hat éremmel jöttek haza a szegedi kajakosok

Szegedi hírek | 2017. július 20. 20:47
kajak-kenu eb, DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület, Plovdiv
A magyar válogatott minden várakozást felülmúlóan szerepelt a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyen 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt. A siker részesei a DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület sportolói, akik hat érmet szereztek.

A Nemzeti Közművek büszke, hogy támogatóként részese lehet annak a páratlan eredménynek, amelyet a DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület sportolói elértek a Plovdivban rendezett kajak-kenu és parakenu bajnokságon – írja közleményében a közművek kommunikációs osztálya.

Az EB sikere mellett most már az is biztos, a világbajnokságon is ott lesznek az egyesület kajakosai, Birkás Balázs és Medveczky Erika.

A versenyzők öt arany- és egy bronzérmet gyűjtöttek a Plovdivban rendezett kontinensviadalon. Kajak-kenu versenyzőink szenzációsan szerepeltek, Nádas Bence két számban is győzött, Medveczky Erika, Birkás Balázs és Suba Róbert egy-egy arany éremmel térhet haza Bulgáriából, utóbbi versenyzőnk még egy bronzzal is kiegészítette a termést. Varga Katalin paraversenyzőnk 5. helyezést ért el.

Ifjú kajakosaink, Birkás Balázs és Medveczky Erika újabb ígéretes szerepléséért szorítunk, hiszen a  szolnoki világbajnoki szétlövésen remek lapátolást bemutatva mindketten legyőzték riválisaikat és az EB győzelmek után bebiztosították helyüket az augusztus végi racicei világbajnokságra.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója tizenhat éve vállalt elkötelezettséget névadó szponzorként a vízisport támogatása mellett. A tavaly decemberben aláírt újabb támogatási szerződés a 2020-as olimpiáig biztosítja a Dél-Alföld legsikeresebb klubja, a DÉMÁSZ Szeged VE sportolói számára a felkészülés anyagi biztonságát, a sportvezetők és az edzők számára pedig szakmai koncepciójuk megvalósítását.

A Nemzeti Közművek a tehetséggondozás fontosságát is szem előtt tartja,  mert a rendszeres sport és a motiváló közösség egészséges testi-lelki kondíciót biztosít a fiataloknak. Kiváló élsportolóink mellett a Nemzeti Közművek áramszolgáltató társaságának támogatásával több száz fiatal kajakos, kenus, evezős száll vízre naponta az egyesület tagjaként, közülük sokaknak egyszer majd ugyanúgy szólhat a nemzeti Himnusz, mint Európa, világ-  és olimpiai bajnokainknak – áll a közleményben.

Fotó: Kovács Tamás (MTI)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!