Befejeződnek a buszmegállók felújításai

Szegedi hírek | 2017. július 17. 08:50
buszmegálló, felújítás, vi2017-07, szgy, tv
Kettő kivételével át is adták már a buszvárókat. Kisebb fennakadások ugyan voltak, például bizonyos munkákat csak éjszaka tudtak elvégezni, de jól tudták tartani a határidőt. A Csongrádi sugárúton jövő héten fejeződik be a munka. (videóval)

Másfél hónap szünet után helyreállt a rend, már újra használják a Római körút-Szilléri sugárúti buszmegállót a közlekedők. A felújítási munkálatok még május elején kezdődtek, és július 15-re ígérte a befejezését a közútkezelő.  A héten adták át a forgalomnak a nagykörút másik három; a Gál, a Hétvezér és a Madách utcai megállóhelyeket.

A Csongrádi sugárút Diófa étterem mindkét oldalánál lévő buszvárókat még renoválják. Itt a betonfelület már elkészült, jelenleg a peronok aszfaltozása zajlik, de jövő héten ezt a kettőt is visszaadják a forgalomnak. A felújításokra azért volt szükség, mert a nagy forgalom és a járművek tengelyterhelése miatt a burkolat repedezetté, nyomvályússá vált. Ezt megelőzendő új, betonszerkezetű rétegeket építettek ki, amely jóval tartósabb, kevésbe deformálódik, így a most elkészült megállókhoz 10 évig biztosan nem kell hozzányúlni.