Idén is eljöttek az országutak vándorai

Szegedi hírek | 2017. július 14. 18:59
Nemzetközi Kamionos és Country Találkozó, Joób Márton, Sziksós-fürdő
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Péntek délután menetrend szerint megérkeztek Szegedre az országutak vándorai: az idén már 27. alkalommal ad otthont a város a Nemzetközi Kamionos és Country Találkozónak. A résztvevőket a város nevében Joób Márton köszöntötte.

Gyorsulási versenyen szaggatják a betontVasárnap délután 2 órától a Huszár Mátyás rakparton rendezik a fesztivál leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt. A korábbi évek tapasztalatai alapján a siker nem feltétlenül az akár hatszáz lóerőnél is erősebb gépek teljesítményén múlik, sokat számít a sofőrök rutinja és ügyessége is.

– Szeged, a fesztiválváros büszke erre a nagyszabású rendezvényre. Mi, akik személyautóval közlekedünk, olykor félve megyünk el egy-egy hatalmas kamion mellett. Ez a rendezvény arra is jó, hogy a kamionosokat és a civileket közelebb hozza egymáshoz – mondta Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke a rendezvény megnyitóján, a Dorozsmai úti kamonos emlékműnél.

Az esemény főszervezője, Ágoston Attila miután megköszönte a város támogatását, arra kérte az országutak lovagjait és a vendégeket, hogy helyezzenek el egy-egy szálvirágot az emlékmű talapzatán. A megnyitót követően rendőri felvezetéssel több mint száz kamion vonult végig a városon. Az idei kamionos felvonulás érdekessége az volt, hogy az egyik jármű platóján menet közben fodrász nyírta meg a vállalkozó kedvűek frizuráját.

Az országutak vándorai vasárnapig adnak randevút egymásnak Sziksós-fürdőn, ahol a legszebb és a leggyorsabb kamionokat is megcsodálhatják az érdeklődők, ha ellátogatnak a találkozóra, de az is kiderül, melyik sofőr vezeti legügyesebben hatalmas járművét.

Az idén már huszonhetedik alkalommal megrendezett fesztivál baráti találkozóként indult. Az első összejövetelen néhány tucat zenész és – akkor még főként Rábákkal járó – kamionos vett részt egy Szegedhez közeli tanyán, ahol egy bogrács mellett beszélgettek szakmájukról. A fesztivál mára több ezer vendéget vonzó rendezvénnyé nőtte ki magát, a kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék.

A szervezők az idén is számtalan programmal készültek: szombaton délelőtt kamionos terepügyességi verseny nyitja a napot, majd gyerekeknek vetélkedőket és énekversenyt hirdetnek, miközben a felnőttek sem maradnak játékos vetélkedők nélkül, ők sörivóversenyben, szkander-párbajban mérhetik össze ügyességüket, erejüket. Ebéd után lesz kötélhúzó bajnokság, talicska rally, kamion szépségverseny és számtalan vizes vetélkedő is.

Természetesen a zene sem maradhat el a fesztiválról: szombaton este 7 órakor River country koncerttel nyitnak, majd a Kerozin együttes csap a húrok közé, az estét pedig disco zárja.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!