Visszatér a Dóm térre az Ének az esőben

Szegedi hírek | 2017. július 14. 12:24
Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér, Ének az esőben, Harangozó Gyula
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
„Esős napok” köszöntenek a szabadtéri játékok Dóm téri deszkáira. Azért nem kell megijedni, nem az égi áldás keseríti meg a színészek életét, hanem a tavalyi közönségkedvenc, az Ének az esőben című musical tér vissza három estére a csillagfödeles színházba.

Új szereplőkkel tér vissza a Szegedi Szabadtéri Játékokra a tavalyi hollywoodi musicalsiker, az Ének az esőben ezen a hétvégén. Az álomgyár aranykorát idézi meg a romantikus darab, melyben különleges technikával még az eső is elered a színpadon.

Fergeteges fesztiválelőadás született tavaly az Ének az esőben hollywoodi musicalből a Dóm téri csillagtetős színpadon, a Budapesti Operettszínház együttműködésével. Nem csoda, hogy a nézők visszatapsolták a romantikus történetet, amelynek címadó dalát még az is jókedvűen dúdolja, aki sosem látta a világ egyik legismertebb filmjét.

– Visszavarázsoljuk a nézők elé azt a bájos, gazdag, varázslatos hangulatot, amit a hollywoodi álomgyár jelent hosszú évtizedek óta a mozilátogatóknak – mondja Harangozó Gyula rendező, aki Somogyi Szilárd társrendezővel közösen vitte színre a sikerdarabot tavaly. – Természetesen az esőt sem a jóistenre szeretnénk bízni! Sokkal inkább a látványos, fényekkel és vetítéssel is megerősített saját esőfüggönyünkre. Így azután a fülbemászó Singin’ in the rain dallamai alatt összesen 532 liter víz zúdul esőcseppek formájában a színpadra.

Több méteres filmszalagok alkotják a grandiózus stúdióhangulatot, Horgas Péter díszlettervező jóvoltából. Ebbe a szürkés, fémes közegbe kiválóan illik Velich Rita több tucat gyönyörű, színes jelmeze. A tervezőnő szerelmese ennek a korszaknak, úgyhogy lubickolhatott a feladatban: a tollas kalapok, szűk tweedszoknyák, végtelen gyöngysorok és szabadesésű zsorzsettruhák, elegáns öltönyök és ballonkabátok világában.

A táncnak, és különösen a sztepptáncnak óriási szerepe van az előadásban: a koreográfus Lőcsei Jenő és Hajdu Anita volt. Kirobbanó hangulatban árasztják el a táncosok az ezer négyzetméteres színpadot, mosolyt csalva ezzel a nézők arcára is.

Idén új szereplőket láthat a Szegedi Szabadtéri közönsége a musicalben. Don Lockwood, a macsó filmszínész Adorjáni Bálint lesz, szerelmét, a feltörekvő, bájos színésznőt, Kathy Seldent Bordás Barbara játssza, Lina Lamont, a némafilmek sztárja, aki ha megszólal, mindenki menekül, Kékkovács Mara lesz.
Bálint szabadúszóként csatlakozott a Budapesti Operettszínház csapatához.

– Nagy öröm számomra, hogy prózai színészként, egy ilyen fantasztikus zenés főszerepben próbálhatom ki magam – árulta el. – A műfaj sajátosságait előadásról előadásra folyamatosan sajátíthatom el, és nagyon élvezem játszani ezt a karaktert, ami tele van humorral, sármmal, érzelemmel és eleganciával.

Don mindig vidám barátját, Cosmo Brownt pedig Kerényi Miklós Máté alakítja, ő tavaly is lenyűgözte játékával a nézőket.

– Én mindig annyira boldog vagyok, hogy bárhol, bármikor táncra tudok perdülni – mondja a színész. – Sőt, rendszeresen szoktam énekelni az utcán. Ezért is jó, hogy már van jogosítványom, és autóval közlekedek, mert így talán kevésbé néznek rám furcsán az emberek.

Az Ének az esőbent július 14-én, 15-én és 16-án láthatják a nézők.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!