Sztárokkal jön a Csókos asszony Zsombóra

Szegedi hírek | 2017. július 14. 12:06
Zsombói Szabadtéri Színpad, Csókos asszony, Oszter Sándor, Mahó Andrea, Verebes István, Esztergályos Cecília, Halasi Imre
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Parádés szereposztással jön a Zsombói Szabadtéri Színpadra a Csókos asszony című Zerkovitz operett. A próbák a jövő héten olyan neves művészekkel kezdődnek, mint Oszter Sándor, Mahó Andrea, Verebes István és Esztergályos Cecília. Az előadást augusztus 4-én, 5-én és 6-án láthatják majd az érdeklődők.

A július 7. és augusztus 6. között tartó zsombói nyári programkínálatban túl az operetten, lesz 100 Tagú Cigányzenekar koncert a Balkan Fanatik vendégfellépésével, két ExperiDance produkció, július elején pedig nagy sikerrel már bemutatták Korognai Károly Lúdas Matyi című musicalét.

Ötödik alkalommal várja a Szabadtéri Fesztiválok iránt érdeklődő nagyérdeműt a Zsombói Szabadtéri Színpad idán nyáron. A 2017-es esztendő július 7. és augusztus 6. közötti nyári programkínálata az eddigiekhez képest még markánsabb jelenlétet ad a Zsombói Szabadtéri Színpadnak, ahová több mint 8 ezer vendéget várnak.

A hely különlegessége, hogy a nagyközség szívében, egy speciális hangulatú helyszín található, amely mind befogadóképességét, mind a környezetét tekintve egyedülálló. A Sport és Szabadidő Központ egy festői, erdővel övezett területen található, itt épül fel az 1500 férőhelyes nézőtér és a hozzá tartozó színpad, amely 6 estén keresztül ad színvonalas helyszínt a programban szereplő előadásoknak.

A 2017-es műsorpaletta legnagyobb produkciója, a Csókos asszony című operett, parádés szereposztással, Halasi Imre rendezésében.

– Ha egy darab megbukik a színházban, akkor azonnal előveszik a Csókos asszonyt, az kihúzza a bajból a teátrumot – mondta a darabról tartott szegedi sajtótájékoztatón Verebes István, aki Kubaneket, a sváb hentest alakítja majd az operettben.

A darab történetében a könnyed, humoros vonal erőteljesebben van jelen, mint az a többi nagyoperettnél tapasztalható. Halasi Imre rendező úgy fogalmazott: az operettnek komoly előélete van, ő is igyekszik majd a rendelkezésre álló pár hét alatt egy pergő előadást varázsolni belőle. Az előadásban olyan örök érvényű slágerek csendülnek majd fel, mint a „Van a Bajza utca sarkán…” az „Éjjel az omnibusz tetején”, vagy a „Tangolita”.

– Régi szerepálmom volt Tarpataky báró – mondta el Oszter Sándor a szegedi sajtótájékoztatón. A darabban rajta kívül Mahó Andrea és Esztergályos Cecília is szerepel majd, illetve két szegedi kötődésű színművész, Király Attila és Járai Máté is fellép a zsombói színpadon. A szereplők mellett 20 tagú szimfonikus zenekar és 12 fős tánckar járul még hozzá a színvonalas produkcióhoz.

Mivel nem színházi körülmények között kell dolgozni, a Tóth Kázmér tervezte díszletet kétoldalasra gyártották, amely a két felvonás szünetében kerekeken egyszerűen és gyorsan megfordítható lesz.

A próbákat Budapesten már a jövő héten elkezdik, július utolsó napjaiban pedig a teljes stáb Zsombóra költözik, hogy készre próbálják az operettet.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!