Mindenki örül Partfürdő nagy medencéjének

Szegedi hírek | 2017. július 13. 23:12
úszás, Partfürdő, medence, megnyitás, vi2017-07, tv
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A Partfürdő felújított medencéjét használják a Sportuszodából kiszorult sportegyesületek és úszók nagy része. A városban egyébként is kevés a vízfelület, a SZUE évek óta telt házzal működik, így ott nincs lehetőség a bérlésre. Ezért is volt nagy segítség, hogy megnyitották a Partfürdő nagymedencéjét. (videóval)

Több száz úszót, vízipólóst és búvárúszót érint az újszegedi sportuszoda augusztusig tartó felújítása. Így sokan medence nélkül maradtak. A Ligetfürdő 33 méteres úszómedencéje mindig tele van, évek óta igény van a teljes vízfelületre. Nem tudnak több bérlőt fogadni.

Illés Tímea, a Napfényfürdő Aquapolis Szeged marketingvezetője elmondta az úszósávok használatában van változás, sokkal többen járnak ilyenkor a SZUE-ba.

A Partfürdőt működtető Szegedi Rendezvény és Médiaközpont, hogy ezt a hiányt pótolja, 15 év után megnyitotta nagymedencéjét, így már három fürdőhely várja a strandolókat. 

László György, a Partfürdő létesítményvezetője elmondta, sok pozitív visszajelzést kaptak a medence megnyitása után, nem csak sportolóktól, hanem az átlag vendégektől is. Éppen ezért azon is gondolkozik a cég vezetése, hogy jövőre, amennyiben rentábilisan működtethető, akkor is megnyissák a medencét, ha a Sportuszoda újra megnyit.

A szolgáltatás bár bővült, a jegyárak nem változtak a Partfürdőn, ahol az úszómedencét négy napon át, keddtől-péntekig, reggel 9-től este 8 óráig lehet használni. A többi napon leengedik a vizet, kitakarítják és újra feltöltik a medencét. Hét sávból hatot adnak bérbe, egyet hagynak az úszóknak, vízipóló edzés esetén azonban a fürdőzők kiszorulnak a medencéből.