Hamarosan megérkeznek a szemétszámlák

Szegedi hírek | 2017. július 12. 15:02
szemétszállítás, hulladékszállítás, szemét, számla, Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., vi2017-07, tv, szgy
Fél éves huzavona után most úgy tűnik, fellélegezhetnek az ügyfelek, mert nem szaporodnak tovább a csekkek, vagyis végre fizethetnek. Több változásra is oda kell figyelni- erre hívja fel a lakosság figyelmét a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (videóval)

Január óta megy a matekolás, mikor és mennyit kell egyszerre fizetni a szemétszállításért. Tavaly április óta ugyanis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. jogosult a pénzt beszedni. A számlákat 2016-ban még a szegedi társaság állította ki bérmunkában. 

A korábbi kéthavi számlázás helyett, most az első negyedévre egy 120 literes edényt használó háztartásnak átlagosan 8200 forintot kell majd fizetni, utólag. A több hónapos várakozás után további bosszúságot okozhat, hogy újabb kört kell futniuk az ügyfeleknek. Amíg korábban a szolgáltató bankszámlaszámának és azonosítójának változása miatt kellett kétszer is sorban állni, most új ügyfélkódot kap mindenki. Az befizetéshez tehát azt kell használni.

Szintén változás, hogy a számlákat 15 napon belül kell kiegyenlíteni. A csoportos beszedésekkel kapcsolatos panaszokkal az NHKV Zrt-hez kell fordulni. Arról egyelőre nincs információ, hogy a következő, júniusig tartó újabb háromhavi számlát mikor kapják meg az ügyfelek.