Legyünk körültekintőek az utazásokkal!

Szegedi hírek | 2017. július 12. 14:57
utazás, kirándulás, utazásszervezők, nyaralás, vi2017-07
Az utazásszervezők tapasztalata szerint nem elég óvatosak az ügyfelek, amikor nyaralásukat szervezik. A túlságosan olcsó utak gyanakvást kellene, hogy keltsenek, de inkább érdeklődőket vonzanak. (videóval)

Fizetésképtelenséget jelentett vasárnap kora este a Green Holidays Kft., de a társaság szervezésében aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről törökországi nyaralásra. A lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. Több száz utas járt pórul, volt olyan öttagú család, amely 1.2 millió forintot veszített így, és nem biztos, hogy hamarosan visszakapja. A tavalyi évben csődbe ment Green Travel az idén Green Holiday néven újra megnyílt, és ez már figyelmeztető jel egy cég esetében. 

A Green Holdiday csődje miatt a hét közepéig 800 utasnak kellett segítség a hazajutáshoz. Azóta az egyik biztosító már több mint 2 ezer kárbejelentést fogadott, és összesen 83 millió forintot költött a nehéz helyzetbe került utasok megsegítésére. Néhány éve már voltak hasonló esetek, és az is előfordul, hogy a túl olcsó utakról csak a helyszínen derül ki: az ígért színvonalat nem tudják teljesíteni, mégis sokan bedőlnek a vonzó áraknak.

A szakemberek szerint a legjobb, ha a szervezett nyaralásnál előbb megbízható utazásközvetítő irodáknál érdeklődünk a kiszemelt üdülésről, és az azt meghirdető cégről. Egy meghiúsult nyaralás csalódása és az anyagi kár mellett a szabadságunk napjait is elpazarolhatjuk egy félresikerült utazás esetén.